štvrtok 12. marca 2015

Bruschetta s kozím syrom, carpacciom z červenej repy a vlašskými orechmi

Musím povedať, že variácií na bruschettu sa nájde neúrekom. Tá pravá talianska verzia je pripravovaná z bieleho pečiva (ciabiatta), olivového oleja, balzamica a nadrobno nakrájaných paradajok. V Napoli sa používa aj cesnak či nadrobno nakrájaná červená cibuľka. Nemala by chýbať bazalka, ktorá dodáva zaujímavý chuťový rozmer.
 

Táto moja verzia bruschetty je skôr slovenská ako talianska. Nie je ani lepšia ani horšia. Je iná. A rozhodne stojí za to, aby ste si ju vyskúšali pripraviť aj vy doma pre seba či vašich blízkych. Ide o kombináciu chutných a zdravých vecí, ako je kozí syr, červená repa či vlašské orechy. Je to vynikajúca večera, veľmi rýchla a chutná. Určite stojí za vyskúšanie táto kombinácia chutí.... :-)

 2 porcie

Ingrediencie:

4 plátky ražného chleba (alebo ciabatta, bageta etc.)
125 g čerstvého kozieho syra
vopred uvarená stredne veľká červená repa
12 ks cherry paradajok
2 jarné cibuľky
hrsť vlašských orechov
kvalitný olivový olej
redukcia z balzamica
soľ, čerstvé mleté korenie
bazalka na ozdobu
láska


Postup:

Plátky ražného chleba, či nami vybrané pečivo nasucho opečieme. Natrieme čerstvým kozím syrom, na ktorý poukladáme tenké plátky červenej repy. Na suchej panvici si opečieme vlašské orechy a jemne ich nasekáme. Na našu bruschettu pridáme cherry paradajky, ktoré sme rozkrojili na polovičky, ďalej opečené vlašské orechy a jemne nakrájanú jarnú cibuľku. Posolíme, okoreníme. Pokvapkáme olivovým olejom a balzamicom. Ozdobíme bazalkou.




Na záver už zostáva len si naliať pohár dobrého vínka. Ja som si tentokrát vybrala slovenské červené vínko. Ide o odrodu Dunaj, ročník 2012 z Vinárstva Blaho. Odporúčam. S čerstvým kozím syrom je to úžasná kombinácia, priam nebeská!!!! :-) Kozí syr a suché červené víno tvoria skvelú dvojicu....skvelá harmónia... :-)

Dobrú chuť! :-)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára